Egy nap az óvodában

Fotózás óvodáknak, bölcsődéknek, iskoláknak


Ugye senki sem szereti azokat az óvodai fotókat, ahol ódivatú vagy giccses háttér előtt, egy random plüss figurát szorongatva állnak a megszeppent gyerkőcök? Miért is kellene ilyennek lennie az óvodás fotózásoknak? Már páran rájöttek, hogy lehet ezt másképp, egy letisztult háttérrel, a gyerekek felé türelemmel fordulva. Én tovább mennék és azt mondanám, nem állítom be a gyerkőcöket egyáltalán, csak eltöltök a csoportban egy napot, mely alatt figyelem őket játék közben és elkapom a legaranyosabb pillanataikat kis barátaik társaságában. Ezzel a szülők bepillantást nyerhetnek egy közegbe, melyben gyakran életükben először gyermekeiket magukra kell hagyniuk, remélve, hogy jól érzik magukat a közösségben. Én ezt örökítem meg és adom át emlékként a családnak vagy akár az óvodai dolgozóknak. Ha a ti ovitokban is szeretnétek ilyen fotókat, keressetek telefonon vagy üzenetben!

Előkészület nélkül


A fotózás nem igényel semmilyen előkészületet, sőt, minél inkább hétköznapibb óvodai napot örökíthetek meg, annál jobb, de szívesen megyek eseményre is. Igyekszem a lehető legtöbb terhet levenni az óvónők válláról az egész folyamat alatt. Ideális esetben a gyerekek reggeli érkezésétől a délutáni alvás kezdetéig vagyok jelen.

Lesifotós üzemmód


A gyerekeket sosem pózoltatom, de aktívan jelen vagyok a nap során. Lehet velem beszélgetni, játszani, kérdezni, megnézni a gépemet, stb. A lényeg, hogy a kamerám előtt mindenki önmaga lehessen. Ez a gyerekeknél általában nagyon egyszerű ezzel a módszerrel. Fotózom a csoport egészét, elkapok apró pillanatokat, hangulatokat, de kiemelten ügyelek arra, hogy mindenkiről készüljön több portré jellegű kép is.

Online rendelés


A szülők a kész képeket először vízjelezve láthatják egy online galériában, ahonnan választhatnak, hogy a gyermek portréi, illetve a csoportjukban készült életképek közül melyikből milyen papírképet szeretnének rendelni. A rendelést online tudják leadni (kérés esetén papíron is) és utalással is tudnak fizetni, tehermentesítve az óvónőket. Szeretném, ha emlékként megőrizhetnék gyermeküknek a csoport hangulatát, így kedvező áron tölthetik le a szülők az összes képet egy csomagként.