Pár szó rólam, de leginkább a munkámról...


Gál Dóri vagyok. Fotográfus, édesanya, eredeti szakmámat tekintve pedig pszichológus. A fotózás nem egy régi szenvedély nálam, én csak szerettem volna a kisfiamról telefonos képeknél jobb minőségű fotókat készíteni. Aztán elkapott a dolog, imádtam vadászni a legcukibb, legviccesebb, legsírósabb, legszeretetteljesebb pillanatokat és azt a visszajelzést kaptam mindenhonnan, hogy sikerül ezeket jól elkapni, a képeim képesek mindig érzelmeket kiváltani, visszaadni az adott helyzet hangulatát.

Megfogalmazódott bennem, hogy a családi fotózások nem a stúdiós beállításokról és pózokról kellene hogy szóljanak, de nem is arról, hogy csak úgy kimegyünk egy pipacsos rét közepére, mintha ez lenne a kedvenc hétvégi programunk. Szerintem a képeken a valóságot kell megmutatni, a fotós dolga nem az instruálás, pózoltatás, hanem jókor lenni jó helyen, ha kell, sárban hasalni, ha épp onnan kapható el a legjobban egy értékes pillanat. Küldetésemnek érzem, hogy a családok valódi emlékeket kapjanak a képeim által, és maga a fotózás is lehetőleg stresszmentes legyen. Legyek láthatatlan, de legyek ott mindenhol, ahol valami fontos történik.

Köszönöm minden családnak, akik beengednek az otthonukba vagy megmutatják nekem életüknek egy kis szeletét. Minden fotózás egyedi és megismételhetetlen. :)

Íme pár kedves szó, amit tőletek kaptam:

Fruzsi

1 / 5

"Dórit receptre írnám fel mindenkinek legalább egyszer az életben (aztán úgysem fog tudni megállni az ember egynél, tapasztalat). Az ember valódi lényét örökíti meg, csak semmi sallang, semmi beállítás, semmi erőltetettség. A mindennapi élet apró, de lényeges pillanatait látja és ragadja meg. Az elmúlt 2,5 hónapban kétszer volt nálunk Dóri (esküvő és karácsonyi készülődés fotózása), és az elkövetkezendő 5 hónapra ugyanennyi van betervezve. Mindenkinek nagy szeretettel ajánlom! Bár a képei magukért beszélnek."

1 / 5