Fotózás otthon és a földalattin: emlékeket gyártottunk egy kedves vietnámi családdal


Szerettem volna idén egy havas fotózást, hát most összejött, de nem úgy, ahogy gondoltam. Linh és családja az otthonukban fogadtak engem, hogy megörökítsem pár nap híján egy éves kislányukkal töltött hétköznapi pillanataikat. Mikor elindultunk, hogy útközben, a földalattinál is készüljenek képek, mondhatni hóviharba léptünk ki az ajtón. Az idilli havas erdős táj helyett tehát Budapest belvárosában volt az idei havas fotózásom.


Imádok külföldi családokat fotózni. Egyrészt mert GYES-en lévő anyukaként nem mondhatnám, hogy sok lehetőségem van angolul beszélgetni, másrészt mert kicsit beleláthatok, hogyan élnek ők itt Magyarországon. Mi az, amit hoznak magukkal otthonról? Hagyományok, ételek, szokások, mentalitás...különbözőek vagyunk, de valahol mégis otthon lenni egy picivel nagyon hasonló, bárhonnan is származunk.


Az otthon melegében


Otthon kezdtük a fotózást a család belvárosi lakásában, ahol persze a borult ég miatt elég sötét volt, de próbáltam kihozni a helyzetből a legtöbbet. A kis ünnepeltnek hatalmas játékbirodalma van, ahova én is bekuckóztam egy kicsit.

Születésnapi hagyomány


Egy dolgot mindenképp szerettek volna lefotóztatni. Egy hagyomány szerint az egyéves ha kap maga elé tárgyakat, amik különböző foglalkozásokat szimbolizálnak és választ egyet, az lesz majd a felnőttként a hivatása. Esetünkben a kicsi lány IT vonalon fog elhelyezkedni, de legalábbis a számítógépes egérhez lesz valami köze. :)

Az első hó


Vietnámban nem volt lehetőségük a havazást megtapasztalni, így itt különlegességnek számít. A kis ünnepelt most látott először havat, de nem biztos, hogy nagy élmény volt számára, mivel mikor leértünk, már vízszintesen hullott az arcunkba ezerrel...

Egyik kedvenc fotótémám: a tömegközlekedés (de tényleg...)


Örültem az ötletnek, hogy kísérjem el őket a sétájukra, amit persze hóviharban nem tettek volna meg szívesen, de tényleg menniük kellett valahova, nem miattam indultunk el. És ha már így alakult, fotóztam a havazást és a földalattin is. Összességében szuper kis fotózás volt, mert tényleg róluk szólt, egy nagyon kedves, szeretetteljes családot ismertem meg, remélem, még találkozunk. Köszönöm a lehetőséget és hogy a képeket megoszthattam!